.

.

torstai 10. lokakuuta 2013

Et sillain...




Krapula johtuu suurimmaksi osaksi hermoston yliärtymyksestä. Alkoholi lamaannutaa hermosoluja muun muassa voimistamalla GABA:n estokykyä. Elimistöllä on luonnollinen pyrkimys tasapainoon ja aivot kehittävätkin toleranssin kumotakseen nomaalitoimintaa järisyttävän aineen vaikutukset. Toleranssin kasvaessa hermosolut pystyvät toimimaan nopeammin ja alkoholin eli "jarrun" poistuessa elimistöstä aivot käyvät ylikierroksilla. Vieroitusoireet ovat kurjimmillaan, kun lähes kaikki alkoholi on poistunut elimistöstä. Asetaldehydillä on epäilty olevan pientä merkitystä krapulaoireissa, mutta yhteys on vahvistamatta, koska asetaldehydipioisuus ja krapulaoireet eivät kulje aivan rinnakkain. Asetaldehydi hapettuu edelleen etikkahapoksi. Etikkahappo poistuu nopeasti kehosta aiheuttamatta suuria sivuvaikutuksia, sillä etikkahappoa syntyy myös soluissa normaalin energia-aineenvaihdunnan tuotteena.
Koska alkoholi on diureetti, myös nestehukka on merkittävä tekijä krapulassa.





http://fi.wikipedia.org/wiki/Krapula



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti